Najprej za tiste, ki ne poznajo Strave, kaj to sploh je. Strava je socialno omrežje na katerem lahko beležiš in deliš svoje aktivnosti z drugimi uporabniki Strave. Edin pogoj je, da svojo aktivnost (npr.: kolesarsko turo, smučanje, plavanje, tek, kajtanje...) posnameš z GPS napravo. Strava potem to aktivnost analizira po segmentih in jo ovrednoti napram drugim uporabnikom Strave. Najbolj popularni segmenti so recimo vzponi na klance, spusti, ali pa kar celotne kolesarske tekme kot je Maraton Franja.  

.

Podobno kot na drugih socialnih omrežjih ala Facebook, Twitter, G+, lahko dodajaš v svoj krog prijatelje,  ali pa na splošno osebe, ki jim želiš slediti. Tako boš na Stravi našel tudi kar nekaj izmed najboljših profesionalnih kolesarjev, ki objavljajo dnevno posnetke s svojih treningov in tekem.  Eden izmed najbolj popularnih je npr. nizozemski profesionalec  Laurens Ten Dam, nekaj pa je tudi naših pro kolesarjev, npr. Kristjan Koren in Grega Bole.  

Če vas pa zanimajo samo slovenski uporabniki Strave, jih veliko večina najdete v Strava Club Slovenija.

Sedaj pa končno k temi iz naslova. Če bi radi posnetke svojih tur nadredili bolj zanimive za svoj krog sledilcev, lahko svojim turam dodate tudi slike. Trenutno je edini opcija za dodajanje slik tako, da si na svoj pametni telefon inštalirate aplikacijo Instagram. Aplikacija obstaja za Android, iPhone, in Windows Phone 8 sisteme in jo najdete v aplikacijskih trgovinah, ki so tem sistemom namenjene.  

Ko med svojo aktivnostjo posnamete kakšno zanimivo sliko in jo objavite na Instagramu, bo Strava pogledala kdaj je bila slika objavljena, in če ugotovi, da je bila objavljena med turo, ki ste jo objavili na Stravi, bo objavljene slike iz Instagrama  avtomatično dodala vaši aktivnosti na Stravi.  

Edin problem, ki se velikokrat pojavi je, da med aktivnostjo ni možnosti objaviti slike na Instagramu (ni podatkovne povezave). Sam ta problem potem rešim tako, da ko pridem domov najprej dodam slike na Instagram, in šele potem ugasnem moj GPS števec ali aplikacijo ki beleži aktivnost. Malenkost zamudno, in mogoče malo pokvari povprečno hitrost aktivnosti,  ampak če vas ne moti, deluje, pa doma je največkrat v dosegu wi-fi, tako da se ne kuri podatkovnega prometa pri mobilnem operaterju.

Takole stvar zgleda potem, ko vam uspe dodati slike. Moja današnja tura po Polhograjcih z dodatkom slik.

 

lp

Uroš