Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/prvaetap/public_html/libraries/gantry5/compat/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 213

Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/prvaetap/public_html/libraries/gantry5/compat/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 221
Prva Etapa - Ciklokros Sv. Nedelja

Vremenske napovedi, ki so čez vikend obetale obilico dežja v naših krajih, so zelo olajšale odločitev, da se skupaj z Iztokom Kuretom in snemalcem Lenartom udeležim ciklokros dirke v sosednji Hrvaški.

Na štartu v Orešaju, v bližini glavnega mesta Hrvaške, je bilo podobno toplo kot pri nas, a s to razliko, da dežnih kapelj ni bilo na spregled.

 

Po vplačilu štartinine, ki je znašala 30  kun po osebi (4€) , sem se podal na ogled proge. Sama proga ni bila ne vem kako zahtevna. Dva in pol kilometra večinoma ravninske proge, nekaj ovir, speljana po potkah v bližini jezera Orešje. V bistvu zelo podobna naši ciklokros progi s tekme v Gradišču.

 

.

Organizator je pripravil dva štarta, najprej za rekrativce in mlajše kategorije, ki so morali opraviti s štirimi krogi, potem pa še za absolutno kategorijo, katera je morala odpelajti 6 krogov.

 

V prvem krogu dirke sva se z Iztokom držala v prvi skupini štirih kolesarjev. Na drugi oviri, malo pred štartno/ciljno črto je imel Iztok nekoliko smole in je zaradi mehanske okvare nekoliko izgubil stik z glavnino, ki pa jo je po treh krogih lovljenja zopet ujel in potem prevzel pobudo in z odlično vožnjo do cilja dosegel zmago v absolutni konkurenci. Sam sem pristal na koncu na četrtem mestu z manjšo bolečino v nogi, ki sem jo staknil na predzadnji oviri.

 

Nekaj slik si iz dirke si lahko ogledate na tejle povezavi.

 

Takole pa je dirko zabeležil moj polar cs600x. Lepo se vidi kako je malenkostna poškodba vplivala na mojo vožnjo, utrip mi je namreč hitro padel iz 170 na 160.

Tule pa je še posnetek dirke z moje blanace, slika se precej trese pa zvok je tudi priporočljivo izklopit Mežika

 

WP 20140105 09 49 00 Cinemagraph

 



Uroš