Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/prvaetap/public_html/libraries/gantry5/compat/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 213

Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/prvaetap/public_html/libraries/gantry5/compat/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 221
Prva Etapa - Ciklokros Tropovci - Gradišče V2

Danes sem se udeležil ciklokros dirke v Gradišču. Odhod ob devetih iz Ljubljane, in po dveh urah vožnje smo prispeli na prizorišče  tekme v Gradišču.  

Ker je bilo še dovolj časa do štarta, sem se malo ustavil pri fantih iz KKD MUSLAUF - PICIBICI, da si pobliže ogledam njihova kolesa. Tekmujejo namreč na singlspeed in muslauf kolesih, katerih posebnost je, da ti ne pustijo počivati - gonilka je vedno v prostem teku, če sem prav zastopil.  

Glede na to, kakšne prireditve se udeležujejo, si izberejo prestavno razmerje (velikost sprednjega in zadnjega zobnika). Tako da jim različni profili tras ne delajo probleme in jih boste zasledili tako na maratonih kot na vzponih, in seveda tudi ciklokrosih.   

Sam imam kar obilo dela z obvladovanjem svojega mtb-ja na ciklokros tekmah in si niti ne predstavljam, kako bi zvozil traso na fixiju. Posebej težje dele proge, na katerih moraš sestopiti s kolesa. Najbrž bi me kar katapultiralo čez ovire, kar na koncu koncev tudi ne bi bilo tako slabo.  

.

pici-bici-02   pici-bici-03   pici-bici-01

Za ogrevanje sem naredil nekaj krogov po trasi. Danes je trasa potekala v obratni smeri kot prva ciklokros tekma v Gradišču. Mogoče je bila za malenkost bolj tehnična. Osebno mi je bila malo bolj pri srcu kot prva, ker tokrat ni bilo treba teči po stopnicah.  

Na štartu kategorije 19-40 let in 40+ se je zbralo kakih 25 tekmovalcev. Sam sem bil odločen da tokrat malo bolje pritisnem na pedala na štartu, v upanju da bi dobil solidno pozicijo in se probal držati čim bolj v ospredju. Očitno je  podobno taktiko izbralo tudi ostalih 24 konkurentov na štartu, tako da sem po prvem sestopu s kolesa pristal nekje v sredini. Pri izogibanju tekmovalcev pred mano, ki so se znašli v težavah pa sem izgubil še nekaj mest, potem pa se je dirkanje za silo umirilo. Tako da sem potem nadaljnjih osem krogov preživel v lovljenju tekmovalcev pred sabo, in nekaj mi jih je celo uspelo prehiteti do cilja.  

Med tekmo me je malo begal nizek utrip. Najbrž posledica napornih treningov, tako da se že kar veselim naslednjega tedna, ko si bom malo zmanjšal število ur na kolesu. Sam še jutrišnji dan bo treba preživet :) .

Po tekmi sem za vtise o tekmi povprašal tudi Dušana Hajdinjaka organizatorja in zmagovalca v kategoriji 40+, in Mateja Lovšeta, ki je zmagal v kategoriji 19-40 let. Njuni izjavi si lahko pogledate v tehle posnetkih.  

Izjava Dušana Hajdinjaka @ youtube

 

Izjava Mateja Lovšeta @ youtube

 

Še nekaj slik si lahko ogledate tukajle

Uroš Verčič