Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::count() should either be compatible with Countable::count(): int, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/prvaetap/public_html/libraries/gantry5/compat/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 213

Deprecated: Return type of Twig\Node\Node::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/prvaetap/public_html/libraries/gantry5/compat/vendor/twig/twig/src/Node/Node.php on line 221
Prva Etapa - Tedenski Pregled Treningov

Kljub ne preveč ugodnim razmeram za trening, sem lahko z izvedenimi treningi v preteklem tednu zadovoljen.

Uspelo mi je izpeljati dva intervalna treninga, enkrat tempo vožnjo, vmes pa sem dodal še nekaj lažjih  treningov na trenažerju in bolj ali manj panoramske vožnje na poti v službo in iz nje.

V bistvu niti te "panoramske vožnje" v službo niso tako nedolžne, ker jih po navadi delam na tešče, v upanju da se znebim kakšnega odvečnega grama maščobe, oziroma, da telo navadim, da dela bolj na maščobe kot na ogljikove hidrate. Zaenkrat se mi zdi, da ni kakšnega posebnega učinka. Vsaj tehtnica tako pravi.  

.

tedenski pregled 2014 week 03

Prvi intervalni trening sem naredil še na cestnem kolesu. Klanec, povprečni naklon 10%, , 5x4' @ 340W, nizki obrati, visok navor ~ 50 Nm.   

tedenski pregled 2014 week 03

Drugi intervalni trening pa na gorskem, pač posledica vremenskih razmer. Tudi klanec, malo manjši povprečni naklon, ~ 6%, 6x5', prav tako nizki obrati.   

Najbrž bi se lahko na dolgo razpisal o namenu teh intervalov, in če jih je sploh smiselno delati že v  januarju.  Pač, letos sem se odločil, da bom večino treningov za spremembo naredil na kolesu in namesto nabiranja moči v fitnesu,  poskušal podobne vaje za moč izvesti na kolesu.  

Tempo vožnjo sem malo skrajšal zaradi nizkih temperatur. Navadno mi po kakšnih dveh urah vožnje pri temperaturah okoli ničle prsti na nogi  začnejo izražat željo po zaključku treninga. Jim vedno z veseljem ustrežem. 

tedenski pregled 2014 week 03

Vsi treningi na trenažerju so bili na precej nizki intenziteti, vsaj če jih primerjam z intervalnimi treningi in tempo vožnjo. Po navadi naredim en 50' interval v krono poziciji, med 180-200W. Edina stvar, s katero si otežim treninge na trenažerju je regulacija temperature v sobi. Je kar opazna razlika na utripu, če imam vklopljena dva ventilatorja in odprta vrata, ali pa če izpeljem trening brez hlajenja.

tedenski pregled 2014 week 03    

Toliko o treningih v preteklem tednu.  Ta teden bo očitno na sporedu spet veliko krono pozicije, potem pa pridejo na vrsto že Kanarci.  

Tri tedne kolesarjenja na Kanarcih. Me je že kar malo  strah. Tako da sem se spravil pred računalnik in si na Stravi, Bikemapu in Garmin Connectu pogledal kaj me čaka.  

Iz Garmin Connecta sem si celo presnel nekaj lepih kolesarskih tur, da ne bi ves zgubljen taval po Kanarcih. Ko sem ture poskušal naložiti na svoj Garmin Edge 510, recimo, krožna tura okoli otoka se mi je zdela posebno zanimiva. TCX datoteka te ture je dolga kakih 28 MB, pa jo spravi na 510-tko, katera ima prostora za 20MB. Sicer gre, ko jo pretvoriš v FIT datoteko, a vseeno mi ne gre v glavo zakaj ima Garmin Edge 500 na voljo 2x več prostora za datoteke kot novejši Edge 510.  Očitno bo treba vzet na Kanarce oba števca, za vsak slučaj.

Uros V.